VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  CIVIL SZERVEZETEK  |  Tűzoltó Egyesület
Nyomtatható verzió
Történelmi kor alapjain – néhány szó a Forráskúti Tűzoltó Egyesületről

Az egyesület 1949-ben alakult, Kómár Kálmán vezetésével. Az 50-es években Álmosdi József vette át a vezetést, ám 1964-ben elköltözött, Dudás Istvánra hagyva a tisztséget. 1965 óta Lévai Sándor a parancsnok.

Az egyesület – vezetésével – rengeteg sikert ért el, és nem csak a környék versenyein.

Megyei, országrész és országos megmérettetések garmadáján álltak helyt a Forráskúti Tűzoltók. Legalább fél száz serleg, kupa és érem, több mint hetven oklevél és elismerés bizonyítja derekas helytállásukat. El lehet képzelni, hogy mekkora felkészültség szükséges egy országos negyedik helyezés eléréséhez.

Az egyesület és a vezetés jó híre a parlamentig is elért legalább három ízben – ennek bizonysága Sanyi bácsi három miniszteri kitüntetése. Fontosnak tartja azonban elmondani, hogy csapatszellem, közös akarat és sok munka nélkül nem ment volna sokra, tehát a köszönet a tagokat is illeti, fáradozásukért. Nem könnyű, a napi munka után még időt és energiát szakítani egy kis szerelési gyakorlatra.

A versenycsapat tagjai: Fodor László - rajparancsnok, Ocskó Géza, Varga László, Kaszás József, Rácz Lajos, Zádori Csaba, Szalai Zsolt, Szalai Zoltán, ifj. Repkó János, Molnár László, Gál Zoltán.

A vonuló csapat tagjai: Szalai István, Huszár Géza, Ocskó Géza, Gál Zoltán, Fodor László, Lévai Sándor id. Repkó János és a versenycsapat éppen elérhető tagjai.

A szertár rendet Tóth Andrásnak és id. Repkó Jánosnak köszönhetjük.

Sanyi bácsi az alábbiakra kívánja felhívni a figyelmet:

2002-től ifjúsági csapatot kívánunk indítani – új generáció növekedett korcsoporttá. Aki kedvet érez egy nagy múltú csapathoz csatlakozni, szeretettel és vízzel várjuk.

Létünket alapvetően Forráskút Önkormányzatának köszönhetjük, de nem feledkezhetünk meg Sándor Alajos, valamint az Üllés és Vidéke ÁFÉSZ támogatásáról sem. Köszönettel tartozunk nekik.

Újra és újra elmondjuk – különösen most, a fűtési szezon kezdetén, – hogy sokkal könnyebb a tüzet megelőzni, mint oltani! Kérjük, a kazánok, kályhák körül ne hagyjanak éghető anyagot. A kéményeknek és (főleg) a gázkazánoknak sem árthat, ha kitisztítva, beállítva indulnak a szezonnak, ki tudja mi történt velük a nyáron. Elég lehet a bajhoz egy kismadár fészke, vagy egy beleejtett dió is. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a gyufa még mindig nem gyerekjáték. Apró figyelmet kíván, de egy szál gyufa martalékává válhat mindenünk – nem beszélve az emberéletről!

Sanyi bácsinak ehhez a munkához még sok energiát, és erőt kívánunk.

Tari Vencel


Létrehozás dátuma: 2006. október 13.
Utolsó módosítás dátuma: 2006. október 13.