VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  ORVOSI ÜGYELET
Nyomtatható verzió

Orvosi ügyelet (2013)

L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó

a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Központi Orvosi Ügyeleti ellátásról

A kistérségi orvosi ügyelethez tartozó háziorvosi körzetek lakosságának alapellátási szintű sürgősségi ellátása, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása és az Országos Mentőszolgálat által kötött együttműködési megállapodás alapján kerül sor, melynek előnyei:

- egységes, gyorsan elérhető hívószámon hívhat segítséget a lakosság,

- az eset súlyossága alapján biztosítja az ellátást,

- a központi ügyelet folyamatos hozzáférhetőséget biztosít,

- az ügyeleti ambulancia ellátása a felnőttek és a gyermekek számára biztosított.

Az ügyelet telephelye: Szeged, Kossuth L. sgt. 15-17.

Hívható telefonszám: 104, (62) 433-104

Ellátási terület: Algyő, Bordány, Deszk, Domaszék, Dóc, Forráskút, Kübekháza, Sándorfalva, Szatymaz, Szeged, Röszke, Tiszasziget, Újszentiván, Zsombó közigazgatási területe.

Forráskút község esetében a szolgáltatás 2013. július 01-től érhető el.

Ellátási idő: hétköznap: 16.00 - 8.00 óra;

szombat, vasárnap és ünnepnap: 8.00 – 8.00 óra;

Ellátott feladatok: Az ügyeleti körzethatárokon belül a rendelőben megjelenő betegek ellátása, a beteg otthonában történő ellátása. A bejelentéskor a szolgáltatásirányító a rendelkezésére álló információk alapján a beteg otthonához, tartózkodási helyéhez legközelebbi és legfelkészültebb egységet küldi (orvosi ügyeleti kocsi, kiemelt mentőegység, esetkocsi, rohamkocsi). Az ügyeleti ellátásban közreműködő orvosok részére 3 db TOYOTA RAV4-es személygépkocsi áll rendelkezésre a biztonságos és gyors helyszínre történő érkezés érdekében.

Amennyiben a betegnek egészségügyi tanácsadásra is szüksége van, úgy a mentésirányítás ebben is a segélyhívó rendelkezésére áll.

Orvosi ügyelet (2012)

Kedves Betegeink!

Az elmúlt évben és jelenleg is a háziorvosi munkában, a rendelő szolgáltatásaiban ismét jelentős fejlesztések, változások történnek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a háziorvosi ellátás csapatmunka, amelyben minden egyes dolgozónak megvan a saját, mással nem helyettesíthető szerepe, feladata. Jól csak úgy tud működni a „rendelő” , ha minden egyes nap végére ez a sokrétű, és egyre nagyobb mennyiségű munka összeáll egy egésszé!

A folyamatosan növekvő elvárásoknak és a szakmai, valamint hatósági követelményeknek megfelelően ismét jelentős fejlesztések zajlanak rendelőnkben. Jelenleg az adatrögzítés és kezelés területén, jelentősen javítva a betegeknek nyújtott „szolgáltatások” gyorsaságát, minőségét. Mindent el fogunk követni, hogy az önkormányzattal közösen történő, igen nagy anyagi áldozatokkal járó technikai fejlesztésekkel élni tudjunk betegeink megelégedettségére.

A kor igényeinek megfelelően, egyre nagyobb szerepet kap a nem aktuálisan beteg, nem panaszos páciensek ellátás, kiszolgálása /”egészséges rendelés”/, úgy mint vények, beutalók, útiköltség térítési utalványok kiadás, a legkülönbözőbb igazolások, hatósági, és magánjogi igazolások, leletek kiszolgáltatás. A napi betegforgalom egyre nagyobb részét ez a munka, és a tervezhető, úgy nevezett gondozási feladatok elvégzése teszi ki. A jövőben a munka folyamatosságának biztosítása, tervezhetősége érdekében további határozott lépéseket fogunk tenni a szolgáltatás jellegű tevékenységünk rendszerbe foglalása érdekében, azaz újabb lehetőségeket biztosítunk az előre egyeztetett időpontban történő ellátásra!

Összefoglalva a következő változások történnek a forráskúti háziorvosi rendelésben 2012 januárjától, értelemszerűen folyamatosan beépítve a napi munkába:

A munkaidő reggel 8 órától du.16 óráig tart.

A központi ügyelet minden munkanapon 16 órától, másnap reggel 8 óráig, az eddig megszokott és jól működő rendben áll rendelkezésre sürgős esetekben. A rúzsai ügyelet elérhetőségei a rendelő ajtaján és a hír-Forrásban találhatók meg.

A rendelési idő reggel 8 órától 12 óráig tart, betegek bejelentkezésére 11.30 óráig van lehetőség. 12 órától 16 óráig az úgy nevezett „rendelkezésre állási idő”-ben az írnok, a körzeti ápolónő és a háziorvos elvégzi a munkakörébe tartozó dokumentációs, adatrögzítési, és kezelési munkákat, valamint a nem a rendelőhöz kötött betegellátási feladatokat.

A rendelési időn kívül tervezhető orvos-beteg találkozásra a továbbiakban is van lehetőség természetesen úgy mint mindig is, előzetes időpont egyeztetés alapján. A sürgősségi ellátás természetesen folyamatos 8 és16 óra között!

A gyermek szakorvosi rendelés Dr. Jeszenszky Emma személyében az eddig szokott és jól működő rendben változatlanul rendelkezésre áll.

Dr. Szekeres Szilvia 2012. január 1-jétől önálló praxist nyitott Kisteleken. Ezúton is köszönjük munkáját, a szorosan vett háziorvosi tevékenységen sokszor túlmutató szakmai tevékenységét! A jövőben is számítunk Rá rendszeres helyettesítés formájában.

2012. január 1-jétől munkába állt Dr. Turcsányi Veronika rezidens doktornő. Rendelési ideje szerdán és csütörtökön 10.30- tól 14.30-ig lesz.

A szerdai és csütörtöki napokon lehetőség lesz előzetes bejelentkezés alapján 8-10 óra között a havi rendszerességgel írt vények várakozási idő nélküli kiadására, a havonta esedékes egyszerűbb gondozási tevékenységek ellátására /vérnyomás mérés, EKG készítése, vércukor, vizelet vizsgálat/! Időpontot Vékonyné Évikénél lehet kérni.

A pénteki vérvétel a mórahalmi többcélú kistérségi társulás keretében a jövőben is rendelkezésre áll, egyelőre változatlanul térítésmentesen. A vérvétel 7 órakor kezdődik. Kérjük a kedves betegeket, a józan ész nevében is, hogy 6.45-től folyamatosan érkezzenek , legkésőbb 7 óra 45-ig !!!

A pénteki napokon 9 óráig gyakorlatilag a rendelő teljes kapacitását lefoglalja ez a munka, ezért pénteken a havi vények kiadására csak rendkívüli esetben van lehetőség! 9 óráig értelemszer űen csak a sürgős esetek ellátására van lehetőség, a tervezhető esetekben kérjük a szerdai és csütörtöki napokat igénybe venni! Az előre nem egyeztetett, egyébként tervezhet ő ellátásra érkezőket /vényírás, stb./, értelemszerűen az akut betegek megelőzik az ellátásban.

Akik már személyesen tapasztalták, tudják, hogy 1-1 zárójelentés, több „javasolt” gyógyszer jogszerű adatfeldolgozás esetenként 5-10 percet is igénybe vesz, részben az írnok, részben a háziorvos összehangolt munkáját igényelve. Ezt a nagy figyelmet és pontosságot igénylő munkát is ki fogjuk rekeszteni a rendelési időből délutánra, úgyszintén a beutalók, tervezhető, szakorvosi gondozásra szóló beutalók elkészítését!

Időpont kérésre, személyes bejelentkezésre a vonalas telefonunkat (62/287-034) kérjük használni, Dr. Vereczkey Csaba mobilja 30/99 52 023 reggel 7-8 óra között és 12 óra után lesz elérhető, a rendelési idő alatt a rendelés zavartalansága érdekében a jövőben ne tessék használni, csak sürgős esetben!!!

Az első félévben néhány alkalommal több napos továbbképzésen veszek részt, ezeken a napokon tervezett módon Dr. Csonka Erika fog helyettesíteni. Az első hét a január 30.-val kezdődő hét lesz.

Részletes tájékoztatás minden esetben a rendelő ajtaján lesz elérhető!

Kedves Betegeink!

Biztosak vagyunk benne, hogy a fent leírt, egyébként már hónapok óta „próbaüzemben” futó új szolgáltatási lehetőségek mindenki megelégedésére fognak szolgálni!

Több teret, időt, energiát hagyva egyúttal a figyelmes, betegközpontú, személyes orvos-beteg, nővér-beteg találkozásokra, ami munkánk lényege mindenkor!

A fentiek szíves tudomásul vételét köszönve!

Dr. Vereczkey Csaba és munkatársai

KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETEK:

Ruzsai ügyelet (Rózsa u. 2.) 62/285-076

Mórahalmi ügyelet (Kölcsey u. 2.) 62/280-592

Szegedi ügyelet (Kossuth L. sgt. 15-17.) 62/474-374


Létrehozás dátuma: 2008. november 11.
Utolsó módosítás dátuma: 2013. június 27.